comel

SUAIKENAL..

Aju : usia - 8 thn..siamese..karektorr: nakal..pendiam..bising bila perlu aje..pendendam..yg lain tak boley lebih dari dia...dia mesti no. one..manja..kuat merajuk bila telinga kena jentik..suka dgr aku nyanyi..rekod buruk: hampir 6 bijik gelas telah dipecahkan..sebijik pinggan makan..menolak anik dari umh tingkat 4 ke ground floor..takut pada cina dan juga vacuum cleaner..dan miang..
Anik : usia 6 thn..kampung cat berkaki pendek (katik)..karektorrr: suka mengiaw w/pun tgh tido, suka tido, suka gigit aju sampai berdarah, degil, kuat makan, kalau aku marah dia..dia blakon tergolek tido, takut guruh dan ujan lebat,takut vacuum,tak suka lipas(tgk lipas terus lari), rekod buruk : terkencing atas sofa baru aku,sembunyi dalam almari baju dan sepah kan baju,bergaduh ngan aju (aju cedera parah)..dan tak suka kucing jantan..
*Dua-dua betina tp bukan lesbian ok...

dah abih jalan umh tucing..tgk blog tuan gumah lak...tekan!!

tengkiu sudi tengok aju n anik

web counter

AJU N ANIK PHOTO COLLECTION

thank u for being ajuanik follower

Labels

Tuesday, December 1, 2009

ACARA JILAT 1 BADAN


video

video

Last skali Anik dah lenguh menjilat si gemok tuh..mau tak penat..jilat 1 badan.....Anik memang spesis yang rajin nak 'mandi' kan kawan baik dia tuh...nak harapkan Aju buat kat dia gitu jauh skali..aju jarang nak 'mandikan' Anik..tapi bulu Anik tetap cantik...korang jgn salah paham dengan 2 hekor ni..diaorg tak bunting hoccay...itu perut penuh dengan makanan...whiskas 1 beg 1.5kg cuma dapat bertahan 3-4 hari aje...aku sopink makanan biskut /can food dan pasir booboo dia every week....anik juga peminum susu yang tegar..aju kurang sikit..barang makan diaorg lagi mahal dari makanan aku..itu pasal MOMOT jeles tgk diaorg dari luar rumah....

Monday, November 30, 2009

ANIK IN DA HAUS...

Bila aku cuti Anik akan bersenang lenang depan tv...time aku cuti aje dia boleh melepak dalam umh...kalau aku pegi keje..dia ngan aju akan duduk belakang umh la...tak de chan nak tgk tv hoccay!!



ujan2 gini mata tu ngantuk aje...
semalam letak atas penimbang...berat si katik ni dah cecah 3.7kg...hehe...nak berlari pun dah malas....panjat kosi asyik sangkut aje...bodi dah obesiti....

video

Monday, November 23, 2009

MOMOT

Hari minggu baru ni ada tetamu datang umah aku...huih...sekali pandang tak macam meow...keadaan nya amat daif...lapo dan papa kedana...aku bg makan ajuanik punya makanan...nasib baik 2 eko tu tgh tido...kalau tak perang dunia ke 18...
Bila dah sekali bagi makan terus dia nak menginap kat balcony umh aku tuh....maklumla makanan ala2 5 star...bukan ikan rebus bai...
Mana mukanya?...comot sungguh...so dah terdaftar secara tak sengaja...namanya MOMOT...
Bila aku panggil MOMOT terus dia pandang..mungkin nama serasi dengan dia yg memang kecomot itu...
Dah la kurus kering...kalau dibandingkan dengan ajuanik body builder tu...skali MOMOT kena smack down aku rasa mau MOMOT terencat akal...
Adakah dia akan terus jadi penghuni tetap balcony aku dengan harapan dapat makan biskut 5 star ituh??.....ish ish...MOMOT MOMOT..tak sampai hati aku nak halau kau...

Monday, October 26, 2009

GAYA KU...

Ada party ke hari ni???!!!





sampai tetido aku ngan reben..

nak tido pun tak senang reben ikat kat perot lak...
tau la perut aku spesis buntal...
akhir berjaya jugak aku kirai reben bodoh ni...

Thursday, October 1, 2009

AKSI DI RANJANG

Dah keje nya hanya tido aje....



25PL...

Friday, September 25, 2009

ADA ORG BALIK KG KE?

Dah lama aku tak update kat sini..maklum la model aku yg 2 hekor tu dah lama cuti posing...dah meluat sangat agaknya 2 hekor tu tgk camera aku yg tak berapa canggih tuh...tak pe aku cari model lain balik kampung nanti..duduk la korang 2 hekor lam umh..org nak balik kampung dah...

Ni pulak model baru aku...berasal ntah dari mana...tetiba muncul...seekor yang pemalu pada lensa..eceh!! BULU namanya..walaupun nama tak gelamer..tp tak per...janji cun....tp pada pengamatan aku..muka BULU cun...tp sayangnya telinga sudah berkuping la hahahaha....faul!!


notakaki : BULU sebenarnya belaan kakak aku dikampung...bukan aku punya...hikhikhik...

Thursday, July 2, 2009

KESIAN PUTIH...

Ni la PUTIH....meow kakak sulung ku....waktu diribaan aku ni...dia masih sihat ,galak n sungguh cantik comey....
Dia ni nakal...suka bergurau senda...
Geram tgk..rasa mcm nak bantai aje...
Tapi hari mggu lepas...PUTIH terpaksa di operate...pasalnya..3 ekor anak yg dikandungnya telah mati dalam perut...dia bunting terlalu lama...jadi kakak aku telah bawak dia gi klinik...dan selepas operate...ini la rupa PUTIH...peranakannya telah dibuang..kesian PUTIH...

Masa pic ni diambil..PUTIH masih lalok dengan ubat biusnya...nanti aku balik raya kat kampung nanti boleh ler aku pegi main2 ngan PUTIH lagi...tu pun kalau umurnya panjang...insyaAllah...
Ciaow...

Monday, June 8, 2009

PORT LEPAK..

Kali ni aku dapat lepak jauh sikit dari anik...hehe..spesel punya tempat...

Ternampak la perut aku melayut...hehe

Cak!!!
Best jugak lepak sini...katik tak dapat naik sini..tinggi...aman aku...

Nak tgk tv pun kat sini leh nampak...

Huh ada aje paparazzi ni...tak senang idup aku...shoyhh shoyyyhhh!!

Malas aku nak layan...tido lagi bagus...
*AJU*

Friday, June 5, 2009

SAPE NAK HADIAH?

Sorry la yer...tuan aku dah nak bg aku kat org lain...kat cina kutip botol tuh...aku tau la aku dah byk buat salah...huhuhu sedey nyerrrr....
Kalau aku ni hadiah skali pun tak yah la taruk reben...Boring betul....apa aku nak buat ni....nak lari dari umh ke...
Aju la punya pasal ni....aku gigit dia sikit aje...berdarah tu biasa la...adat la bergaduh...takan tu tak leh...
Apa pun aku kena jek tuan aku ni skit...apa nak buat yerrr....

Friday, May 8, 2009

TIDO TIME

Skali pandang macam tido buat buat...
Tido pun boley jeling pada snapper...tp sebenarnya dia mmg tido...
Cuma matanya aje yg separuh terbuka...sebenarnya dia dah mimpi....
Makhluk ini mmg nyenyak giler...apa pun terjadi...dia sudah hanyut...
Pastikan mata dan telinga ditutup...bicing arrrr.....
Cilaoowww....

Saturday, May 2, 2009

INIKAH ERTI MATA DUITAN

Ni sejak bila anik jadi mata duitan?...tak de mende lain ko nak mintak...itu je yg aku ada...

Akhirnya dapat juga...itu pun ko rampas...ko mmg nak kena belasah...

Wednesday, April 22, 2009

AKU DIDERA...

Apa la nasib aku...luka lama baru nak baik...ada lagi luka baru...kejam ko anik!!!
Aku tak penah pun gigit ko...nape ko gigit aku...huhuhu...
Tapi aku redha sbb ko dah kena pulas tinga ngan maam..aku puas..
Aku bad mood ni...jgn duk dekat ngan aku...
Ko duduk la atas kapet tu...biar aku duduk tepi dinding ni je...atas wayar...biar la kalau kena karen pun...
Huhuhu...aku tgh touching gilerrrr ni...