comel

SUAIKENAL..

Aju : usia - 8 thn..siamese..karektorr: nakal..pendiam..bising bila perlu aje..pendendam..yg lain tak boley lebih dari dia...dia mesti no. one..manja..kuat merajuk bila telinga kena jentik..suka dgr aku nyanyi..rekod buruk: hampir 6 bijik gelas telah dipecahkan..sebijik pinggan makan..menolak anik dari umh tingkat 4 ke ground floor..takut pada cina dan juga vacuum cleaner..dan miang..
Anik : usia 6 thn..kampung cat berkaki pendek (katik)..karektorrr: suka mengiaw w/pun tgh tido, suka tido, suka gigit aju sampai berdarah, degil, kuat makan, kalau aku marah dia..dia blakon tergolek tido, takut guruh dan ujan lebat,takut vacuum,tak suka lipas(tgk lipas terus lari), rekod buruk : terkencing atas sofa baru aku,sembunyi dalam almari baju dan sepah kan baju,bergaduh ngan aju (aju cedera parah)..dan tak suka kucing jantan..
*Dua-dua betina tp bukan lesbian ok...

dah abih jalan umh tucing..tgk blog tuan gumah lak...tekan!!

tengkiu sudi tengok aju n anik

web counter

my love cattie

AJU N ANIK PHOTO COLLECTION

thank u for being ajuanik follower

Labels

Monday, June 21, 2010

HUH LAPO SUNGGUH AKU...

"Waktu makan tengahari...jangan lambat bagi aku makan yer pompuan..nanti aku haruk!!" - ANIK
"Sebok je betina sekor ni..aku nak makan dia sebok datang..dah la pompuan ni bg lam mangkuk kecik.." - ANIK
"Dah merambus dah katik!" - AJU
"Huh kenyang betul...eerrrkkk!!huh busuk tul bau mulut aku.." - ANIK
"Apa citer tv dia bukak ni..citer bodo je.." - ANIK
"Ngantuk pulak rasanya..." - AJU
"zzzzzzz...."
"Apasal pulak ko menepek kat aku pulak..td ko mengada kat pompuan tu...bila pompuan tu ada keje ko datang kat aku pulak" - AJU
"SEMAKKKK LA KO!!!AKU CTUK BARU TAU!!" - AJU...




Friday, June 11, 2010

AKHIRNYA DAPAT BUKTI!

Bila Aju tido mesti ada makhluk yg kacau....

Ini la makhluknya...mencatuk Aju aje kejenya...sampai luka berdarah Aju...ni la namaya "bergurau nak membunuh"..
Lepas mencatuk boleh pulak tido sesama...Ini la Anik ku...
Nak marah tak leh..sebab dia tak paham apa2...so sabar aje la..mana2 yg cedera tu bawak la gi klinik..tak pun sapu minyak gamat aje..







Saturday, April 24, 2010

ADMIRER KAT DIA NI..

Currrlastttt ko bro!!!!!



Thursday, April 15, 2010

AJU SUNYI...

Aju semenjak 2 menjak ni termenung sana termenung sini...keje dia tido..makan..minum..tengok tv aje...

Yang agak kuang asam..manja mesti kat bantal aku...buat macam hak milik mutlak dia..
Gambar bawah ni pulak namanya "Mr Keberet"...jantan playboy kat area umh aku...
kenapa aku kata dia playboy? sebab mana2 kucing betina beranak mesti baby muka n bulu macam Keberet..sape lagi punya keje..badan dia tough..keras..mesti sebab latihan kejar mengejar betina hari2..

waktu lapang dia lepak tepi umh aku..terlentang aje..

dulu masa Aju desperate aku igt nak bagi je keberet kat aju...WAJARkah tindakan aku??



Thursday, January 14, 2010

SUSAHNYA NAK KAWIN

2 minggu lepas rumah aku hingar bingar dengan sore Aju melalak lalak...nak mengawan...aku tekup mulut dia pun still bunyi lagi...bila aku marah dia..dia diam kejap..bila sumer dah diam tetiba dia menjerit lagi...sungguh membuatkan aku tension...tak kira siang atau malam..subuh ke maghrib..itu la kekdahnya..melalak..manusia nak tido pun tak senang...jiran aku pun penah komplen sebab terlalu bising...aju n anik ni tak penah kuar umh...apatah lagi jumpa jantan...bukan aku nak kurung dia...cuma aku takut bila dia kuar umh mesti akan lari dari umh tak balik2 bila jumpa jantan...huhuhuh...ini bukan pertama kali dia buat perangai gini dah banyak kali dah..1 hari tu aku pegi jumpa vet...asalnya nak beli makanan diaorg aje...aku kemukakan masalah aku kat doktor perihal aju..doktor bg nasihat kat aku cari baka baik n kawinkan dia.."kasi beranak 1 kali" lepas tu boleh kasikan dia org....anak kalau tak mo boleh jual kepada sesiapa yg mau atau present aje kat sesapa...so aku pun cari la idea mana nak cari jantan ni...kat area umh aku tu banyak jugak jantan kaberet ni...tp kotor..kurap sana sini...hehe...aju mesti rupalistik jugak..takan kurap pun sapu..gersang beno...

Tetiba aku teringat offer kawan aku 2 thn lepas pasal nak kawinkan Jantannya ngan aju..masa tu aku tak mo pasal time tu perangai aju tak over lagi melalak mcm skang ni..boleh control lagi..bila kita marah dia terus diam...so aku contact ler Saidi (tuan punya Jantan yg juga aku namakan jantan tu Saidi jugak sempena nama tuan dia...hikhik)

Ini la Saidi....(nama betul kat umhnya Pussy...bg aku nama tu tak sesuaii..cam bapok!)
Saidi ni manja..lemah lembut aje...mungkin sebab terlalu dimanjakan dirumah...
Bila sampai aje kat umh...Saidi terus kebelakang umh tempat betina2 ni lepak...bila mata bertentang mata apa lagi terus nak gado la...terutamanya Anik...terus menerkam Saidi...aku terus jerit macam nak pecah tekak nak leraikan...abis bulu Saidi terabur kat lantai..Anik jahat sungguh...Aju nak lawan jugak tp bila Anik lagi over dia ambik keputusan sembunyi lam bilik air...
Kesian Saidi kena belasah..berdarah kat mata...Anik cari jalan aje canner nak bunuh Saidi...oleh sebab aku takut Saidi yg bernilai rm2000 masa tuan dia beli masa kecik tuh mati kena bunuh ngan Anik..baik aku kurung anik dalam sangkar dulu...baru la aku nampak Aju tergesel2 miang depan Saidi...tapi MASALAH paling besar bila Saidi nak dekat je..Aju pun bukak silat..bergomol lagi..bercakar..huh hati aku cukup risau...ruang tamu aku tu tunggang langgang jadinya...ni tak leh jadi...aku terus putus asa dalam usaha mengawinkan aju yg gersang itu...

Petang itu jugak aku hantar Saidi balik kat tuannya..Saidi sempat bermalam 1 malam aje dirumah aku bersama betina2 garang itu...kesian Saidi terdera dia duk umh aku...aku pun sedih jugak tak pat nak jadi SAUDAGAR KITTY...huahuahawau...

Ni la aju yg buat muka seposen karat...aku rasa nak lempang pun ada...Anik pulak seminggu tak tegur aku..aku dekat je dia sembur aku macam ular sawa gayanya...aku rasa nak terajang pun ada..nak jeles2 tu apasal..kuang hajor tul la...kesimpulannya...akan datang bila datang lagi musim mengawan ni aku kena pekakkan telinga lagi....
Ada sesapa yg tau macamana nak selesaikan masalah aku nih? ..tolong la aku kengkawan....




Monday, January 11, 2010

KUCING @ ARNAB?




JAWAPAN NYA ARNAB....


Tuesday, December 1, 2009

ACARA JILAT 1 BADAN


video

video

Last skali Anik dah lenguh menjilat si gemok tuh..mau tak penat..jilat 1 badan.....Anik memang spesis yang rajin nak 'mandi' kan kawan baik dia tuh...nak harapkan Aju buat kat dia gitu jauh skali..aju jarang nak 'mandikan' Anik..tapi bulu Anik tetap cantik...korang jgn salah paham dengan 2 hekor ni..diaorg tak bunting hoccay...itu perut penuh dengan makanan...whiskas 1 beg 1.5kg cuma dapat bertahan 3-4 hari aje...aku sopink makanan biskut /can food dan pasir booboo dia every week....anik juga peminum susu yang tegar..aju kurang sikit..barang makan diaorg lagi mahal dari makanan aku..itu pasal MOMOT jeles tgk diaorg dari luar rumah....

Monday, November 30, 2009

ANIK IN DA HAUS...

Bila aku cuti Anik akan bersenang lenang depan tv...time aku cuti aje dia boleh melepak dalam umh...kalau aku pegi keje..dia ngan aju akan duduk belakang umh la...tak de chan nak tgk tv hoccay!!



ujan2 gini mata tu ngantuk aje...
semalam letak atas penimbang...berat si katik ni dah cecah 3.7kg...hehe...nak berlari pun dah malas....panjat kosi asyik sangkut aje...bodi dah obesiti....

video

Monday, November 23, 2009

MOMOT

Hari minggu baru ni ada tetamu datang umah aku...huih...sekali pandang tak macam meow...keadaan nya amat daif...lapo dan papa kedana...aku bg makan ajuanik punya makanan...nasib baik 2 eko tu tgh tido...kalau tak perang dunia ke 18...
Bila dah sekali bagi makan terus dia nak menginap kat balcony umh aku tuh....maklumla makanan ala2 5 star...bukan ikan rebus bai...
Mana mukanya?...comot sungguh...so dah terdaftar secara tak sengaja...namanya MOMOT...
Bila aku panggil MOMOT terus dia pandang..mungkin nama serasi dengan dia yg memang kecomot itu...
Dah la kurus kering...kalau dibandingkan dengan ajuanik body builder tu...skali MOMOT kena smack down aku rasa mau MOMOT terencat akal...
Adakah dia akan terus jadi penghuni tetap balcony aku dengan harapan dapat makan biskut 5 star ituh??.....ish ish...MOMOT MOMOT..tak sampai hati aku nak halau kau...

Monday, October 26, 2009

GAYA KU...

Ada party ke hari ni???!!!





sampai tetido aku ngan reben..

nak tido pun tak senang reben ikat kat perot lak...
tau la perut aku spesis buntal...
akhir berjaya jugak aku kirai reben bodoh ni...