comel

SUAIKENAL..

Aju : usia - 8 thn..siamese..karektorr: nakal..pendiam..bising bila perlu aje..pendendam..yg lain tak boley lebih dari dia...dia mesti no. one..manja..kuat merajuk bila telinga kena jentik..suka dgr aku nyanyi..rekod buruk: hampir 6 bijik gelas telah dipecahkan..sebijik pinggan makan..menolak anik dari umh tingkat 4 ke ground floor..takut pada cina dan juga vacuum cleaner..dan miang..
Anik : usia 6 thn..kampung cat berkaki pendek (katik)..karektorrr: suka mengiaw w/pun tgh tido, suka tido, suka gigit aju sampai berdarah, degil, kuat makan, kalau aku marah dia..dia blakon tergolek tido, takut guruh dan ujan lebat,takut vacuum,tak suka lipas(tgk lipas terus lari), rekod buruk : terkencing atas sofa baru aku,sembunyi dalam almari baju dan sepah kan baju,bergaduh ngan aju (aju cedera parah)..dan tak suka kucing jantan..
*Dua-dua betina tp bukan lesbian ok...

dah abih jalan umh tucing..tgk blog tuan gumah lak...tekan!!

tengkiu sudi tengok aju n anik

web counter

AJU N ANIK PHOTO COLLECTION

thank u for being ajuanik follower

Labels

Monday, November 30, 2009

ANIK IN DA HAUS...

Bila aku cuti Anik akan bersenang lenang depan tv...time aku cuti aje dia boleh melepak dalam umh...kalau aku pegi keje..dia ngan aju akan duduk belakang umh la...tak de chan nak tgk tv hoccay!!



ujan2 gini mata tu ngantuk aje...
semalam letak atas penimbang...berat si katik ni dah cecah 3.7kg...hehe...nak berlari pun dah malas....panjat kosi asyik sangkut aje...bodi dah obesiti....

video

Monday, November 23, 2009

MOMOT

Hari minggu baru ni ada tetamu datang umah aku...huih...sekali pandang tak macam meow...keadaan nya amat daif...lapo dan papa kedana...aku bg makan ajuanik punya makanan...nasib baik 2 eko tu tgh tido...kalau tak perang dunia ke 18...
Bila dah sekali bagi makan terus dia nak menginap kat balcony umh aku tuh....maklumla makanan ala2 5 star...bukan ikan rebus bai...
Mana mukanya?...comot sungguh...so dah terdaftar secara tak sengaja...namanya MOMOT...
Bila aku panggil MOMOT terus dia pandang..mungkin nama serasi dengan dia yg memang kecomot itu...
Dah la kurus kering...kalau dibandingkan dengan ajuanik body builder tu...skali MOMOT kena smack down aku rasa mau MOMOT terencat akal...
Adakah dia akan terus jadi penghuni tetap balcony aku dengan harapan dapat makan biskut 5 star ituh??.....ish ish...MOMOT MOMOT..tak sampai hati aku nak halau kau...