comel

SUAIKENAL..

Aju : usia - 8 thn..siamese..karektorr: nakal..pendiam..bising bila perlu aje..pendendam..yg lain tak boley lebih dari dia...dia mesti no. one..manja..kuat merajuk bila telinga kena jentik..suka dgr aku nyanyi..rekod buruk: hampir 6 bijik gelas telah dipecahkan..sebijik pinggan makan..menolak anik dari umh tingkat 4 ke ground floor..takut pada cina dan juga vacuum cleaner..dan miang..
Anik : usia 6 thn..kampung cat berkaki pendek (katik)..karektorrr: suka mengiaw w/pun tgh tido, suka tido, suka gigit aju sampai berdarah, degil, kuat makan, kalau aku marah dia..dia blakon tergolek tido, takut guruh dan ujan lebat,takut vacuum,tak suka lipas(tgk lipas terus lari), rekod buruk : terkencing atas sofa baru aku,sembunyi dalam almari baju dan sepah kan baju,bergaduh ngan aju (aju cedera parah)..dan tak suka kucing jantan..
*Dua-dua betina tp bukan lesbian ok...

dah abih jalan umh tucing..tgk blog tuan gumah lak...tekan!!

tengkiu sudi tengok aju n anik

web counter

AJU N ANIK PHOTO COLLECTION

thank u for being ajuanik follower

Labels

Thursday, January 14, 2010

SUSAHNYA NAK KAWIN

2 minggu lepas rumah aku hingar bingar dengan sore Aju melalak lalak...nak mengawan...aku tekup mulut dia pun still bunyi lagi...bila aku marah dia..dia diam kejap..bila sumer dah diam tetiba dia menjerit lagi...sungguh membuatkan aku tension...tak kira siang atau malam..subuh ke maghrib..itu la kekdahnya..melalak..manusia nak tido pun tak senang...jiran aku pun penah komplen sebab terlalu bising...aju n anik ni tak penah kuar umh...apatah lagi jumpa jantan...bukan aku nak kurung dia...cuma aku takut bila dia kuar umh mesti akan lari dari umh tak balik2 bila jumpa jantan...huhuhuh...ini bukan pertama kali dia buat perangai gini dah banyak kali dah..1 hari tu aku pegi jumpa vet...asalnya nak beli makanan diaorg aje...aku kemukakan masalah aku kat doktor perihal aju..doktor bg nasihat kat aku cari baka baik n kawinkan dia.."kasi beranak 1 kali" lepas tu boleh kasikan dia org....anak kalau tak mo boleh jual kepada sesiapa yg mau atau present aje kat sesapa...so aku pun cari la idea mana nak cari jantan ni...kat area umh aku tu banyak jugak jantan kaberet ni...tp kotor..kurap sana sini...hehe...aju mesti rupalistik jugak..takan kurap pun sapu..gersang beno...

Tetiba aku teringat offer kawan aku 2 thn lepas pasal nak kawinkan Jantannya ngan aju..masa tu aku tak mo pasal time tu perangai aju tak over lagi melalak mcm skang ni..boleh control lagi..bila kita marah dia terus diam...so aku contact ler Saidi (tuan punya Jantan yg juga aku namakan jantan tu Saidi jugak sempena nama tuan dia...hikhik)

Ini la Saidi....(nama betul kat umhnya Pussy...bg aku nama tu tak sesuaii..cam bapok!)
Saidi ni manja..lemah lembut aje...mungkin sebab terlalu dimanjakan dirumah...
Bila sampai aje kat umh...Saidi terus kebelakang umh tempat betina2 ni lepak...bila mata bertentang mata apa lagi terus nak gado la...terutamanya Anik...terus menerkam Saidi...aku terus jerit macam nak pecah tekak nak leraikan...abis bulu Saidi terabur kat lantai..Anik jahat sungguh...Aju nak lawan jugak tp bila Anik lagi over dia ambik keputusan sembunyi lam bilik air...
Kesian Saidi kena belasah..berdarah kat mata...Anik cari jalan aje canner nak bunuh Saidi...oleh sebab aku takut Saidi yg bernilai rm2000 masa tuan dia beli masa kecik tuh mati kena bunuh ngan Anik..baik aku kurung anik dalam sangkar dulu...baru la aku nampak Aju tergesel2 miang depan Saidi...tapi MASALAH paling besar bila Saidi nak dekat je..Aju pun bukak silat..bergomol lagi..bercakar..huh hati aku cukup risau...ruang tamu aku tu tunggang langgang jadinya...ni tak leh jadi...aku terus putus asa dalam usaha mengawinkan aju yg gersang itu...

Petang itu jugak aku hantar Saidi balik kat tuannya..Saidi sempat bermalam 1 malam aje dirumah aku bersama betina2 garang itu...kesian Saidi terdera dia duk umh aku...aku pun sedih jugak tak pat nak jadi SAUDAGAR KITTY...huahuahawau...

Ni la aju yg buat muka seposen karat...aku rasa nak lempang pun ada...Anik pulak seminggu tak tegur aku..aku dekat je dia sembur aku macam ular sawa gayanya...aku rasa nak terajang pun ada..nak jeles2 tu apasal..kuang hajor tul la...kesimpulannya...akan datang bila datang lagi musim mengawan ni aku kena pekakkan telinga lagi....
Ada sesapa yg tau macamana nak selesaikan masalah aku nih? ..tolong la aku kengkawan....




4 comments:

iedadadida's said...

kak.su sy rasakan cobe k.su lepaskan jer..
untuk time mengawan lah..hehhehe

adiwarnatasya said...

Mak aii comel2 sungguh kucing2 akak...
Gemuk2 belaka:)

suhaila-ab said...

ieda : nanti dia tak balik umh huwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Syima Syaz said...

sue...even dah kasikan,pekikan nak mengawan tuh still ada lah.cam tina..datang angin kus2 nak mengawan tu, bila mlm je terpekik2 mcm nak ajak aku laks mengawan dgn dia. mmg panaaaaaasss je hati.sib baik aku mengenangkan dia satu2 nye kwn yang tak talam 2 muka dgn aku...so aku terpaksa pekak kan telinga...
so kau pn terpaksa pekak kan telinga la!